Lennig House

Lennig House

The transformation of the former HMRC tax office in Croydon town centre involved the re-cladding of the existing concrete tower block, the addition of three floors of duplex apartments and the new construction of ground level townhouses.

Using cold formed steel sections to create the lightweight three storeys of duplex apartments was critical to the delivery of the project, both structurally and financially. The ability of cold formed steel to create loadbearing structures in a far lighter construction than conventional hot rolled steel and concrete allowed the developer to add an additional three storeys to the existing 1967 concrete frame.

A hot rolled transfer grid was designed by project engineer Tully de Ath, from which the SFS was built. Material was supplied to site in component form which allowed the erection team to overcome the discrepancies found in both the concrete and the transfer frame.